vazov

Международният форум е организиран от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), съвместно с Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и в партньорство с Investor.bg. Конференцията е на тема „Общоевропейски продукт за лично пенсионно осигуряване (ОЕПЛПО) – регламент, ефекти и проблеми“ и ще се проведе на 30 май 2018 г. в НДК . В нея ще участват над 140 делегати от България и Европа.

По време на форума ще бъдат разискани аспектите и пазарните ефекти от въвеждането на единен общоевропейски продукт за лично пенсионно осигуряване, който има потенциал да промени пазара на спестяване за пенсия в Европейския съюз и да насочи вниманието на потребителите още повече върху дългосрочното спестяване. „Такъв продукт към момента не съществува“, посочи още пред Bulgaria ON AIR ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

Инициативата на ВУЗФ за организиране на конференцията като част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС е важен етап в развитието на дискусията и анализа по повод въвеждането на такъв продукт в ЕС.

Тя ще се проведе и в много важен момент – непосредствено преди Комисията по икономически и парични въпроси към Европейския парламент да излезе с предварително становище по проекта за Регламент, предложен от ЕК, което се очаква да се случи през месец юни 2018 г.

Пълна информация за конференцията може да намерите на http://pepp.vuzf.bg/

Цялото интервю може да гледате на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-04-24/vuzf-s-konferentsiya-za-evroprodukt-za-lichno-pensionno-osiguryavane